<< Terug naar nieuws overzicht

Dressuurlclinics o.l.v. Cindy SchelvisOp zaterdag 2 mei 2015 en zaterdag 20 juni 2015 organiseert de commissie gebruik  een tweetal dressuurclinics gegeven door Cindy Schelvis. De dressuurclinic op zaterdag 2 mei 2015 zal op het hippisch centrum in Ermelo  gehouden worden, tijdens de Tulip Cup. De dressuurclinic op zaterdag 20 juni 2015 zal gehouden worden in Sint Oedenrode, tijdens de regionale C show.
De dressuurclinic duurt 45 minuten en er rijden maximaal 2 personen tegelijk. Beide clinics worden buiten op zand verreden. De kosten voor de clinic zijn 25 euro per persoon, per clinic.

Hieronder een stukje waarbij Cindy zichzelf voorstelt en haar visie weergeeft:


Mijn eerste paard was de prachtige arabische volbloed schimmel Sanod (Pernod x Savanna) die ik toendertijd heb gekocht van Jan en Eveline Calis. Dit paard bracht mij ontelbare prijzen en kampioenschappen, maar hij bracht mij vooral heel veel plezier. Hij leerde mij het belang van geduld en goede rijkunst, eigenschappen die  onmisbaar zijn in de correcte africhting van een dressuurpaard.
Inmiddels 20 jaar later, heb ik ruime ervaring met het africhting van paarden van zadelmak t/m ZZ licht niveau. Door middel van een vriendeiljke en rustige benadering ben ik op zoek naar harmonie tussen ruiter en paard. Tijdens een les
besteed ik veel aandacht aan de houding en zit van de ruiter met als doel het verbeteren van het natuurlijke vermogen van het paard.
Waar ik heel veel waarde aan hecht is een eerlijke basis africhting waarbij het gymnastiseren van het paard centraal staat.

Inschrijven voor de dressuurclinic kan door een mailtje te sturen naar:  commissiegebruik@gmail.com met in de mail je gegevens, naam van je paard, niveau  wat je rijd en de datum dat je mee wilt rijden. Wanneer je mee wilt rijden in een rijrubriek op de show, geef dit dan ook even door, dan zorgen wij dat de clinic gepland word na je deelname in de rijrubriek.

Commissie Gebruik