Dressuurwedstrijden en Nationaal Dressurkampioenschap

Het AVS organiseert jaarlijks een aantal dressuurwedstrijden door het land. De intentie is om redelijk verspreid iedereen de kans te geven om aan deze ‘onderlinge’ dressuurwedstrijden mee te doen met andere combinaties met Arabische Volbloedpaarden. Deze wedstrijden worden onder KNHS regels verreden en de score geldt derhalve ook voor eventuele KNHS winstpunten zoals iedere andere KNHS wedstrijd.

Iedereen met een KNHS startkaart en een Arabisch Volbloedpaard kan deelnemen aan deze wedstrijden. Lidmaatschap van het AVS is niet vereist voor deelname.

Ieder jaar wordt er ook een Nationaal Dressuurkampioenschap voor alle Nederlandse dressuurcombinaties met Arabische Volbloedpaarden worden gehouden. Voorwaarden voor inschrijving zijn:

Het paard is een Arabisch Volbloedpaard met een WAHO Stamboeknummer
De combinatie heeft een KNHS dressuur-startkaart of valt in de categorie “hengsten zonder startkaart” en het KNHS inschrijfformulier ovv twee proeven wordt ingestuurd voor de sluitingsdatum.
Een AVS lidmaatschap is hier ook geen vereiste maar bij geen lidmaatschap moet wel de afstamming van het paard wel te controleren zijn d.m.v. een stamboekpapier van een erkend Arabisch Volbloedpaarden (WAHO) stamboek. Niet AVS leden worden gevraagd om een kopie van het WAHO stamboekpapier mee te sturen met het inschrijfformulier.
Ook deze wedstrijd zal worden gejureerd door KNHS juryleden en de behaalde punten tellen uiteraard mee voor het KNHS winstpuntensysteem.