ECAHO staat voor “European Conference of Arab Horse Organizations” en is het overkoepelende orgaan wat primair de regelgeving bepaald op shows voor Arabische Volbloedpaarden. Dit omvat de meeste landen in Europa, het Noord- Afrikaanse kustgebied en het Midden Oosten. ECAHO heeft drie belangrijke commissies:

EAHSC – European Arab Horse Show Commission
De showcommissie houdt zich vooral bezig met ECAHO showregels en stelt jaarlijks de ECAHO showkalender samen. Ook is deze commissie verantwoordelijk voor het opleiden en begeleiden van Nationale juryleden en DC’s tot ECAHO B- of A niveau.

EAHSpC – European Arab Horse Sports Commission
De Sportcommissie heeft de promotie van het Arabisch Volbloedpaard als rij- en sportpaard als primaire verantwoordelijheid. Zij stimuleren bereden klassen op ECAHO shows en organiseren jaarlijks een Europees Kampioenschap voor Arabische Volbloedpaarden onder het zadel in bijna alle sportdisciplines

EAHRIC – European Arab Horse Registration and Identification Commission
De EAHRIC is in het leven geroepen om stamboeken van de de aangesloten landen wederzijds te informeren op het gebied van registratie en identificatie van Arabische Volbloedpaarden. U moet dan denken aan nieuwe technieken, afstemmen paspoortprocedures en aanbevelingen voor het identificeren van paarden op ECAHO evenementen. 

Klik HIER voor de website van ECAHO voor meer informatie