<< Terug naar nieuws overzicht

Nationale D show 5 mei 2016SCHRIJF NU IN D-SHOW HOUTEN

Locatie Zilfia’s Hoeve te Houten

Sluitingsdatum donderdag 30 april
 
Op donderdag 5 mei is het weer zover! Dan organiseren wij voor jullie voor de 2de maal een leuke D show. Dit keer op het prachtige terrein centraal gelegen in Houten van de Zilfia’s Hoeve.  Deze schitterende locatie heeft al meerdere malen garant gestaan voor een unieke combinatie van onze amateurkeuring en dressuurwedstrijden. Wij willen u dan ook van harte uitnodigen om mee te doen of  u als gast te mogen ontvangen, om u te kunnen laten genieten van de schoonheid van het Arabische Volbloedpaard aan de hand of onder het zadel.

Alle Arabische Volbloed-combinaties met een KNHS dressuur-startpas en hengsten zonder startkaart zijn welkom. Niet-AVS leden moeten een kopie stamboekpapier meesturen met hun inschrijving. Deelnemers voor de dressuurwedstrijd kunnen hun inschrijfformulier (tevens te vinden op onze website) mailen aan: commissiegebruik@gmail.com

Met de D-show bieden wij Arabieren-liefhebbers de uitgelezen kans om hun Arabier, mits ingeschreven bij het AVS, eigenhandig of door een professional voor te (laten) brengen en te laten beoordelen door een deskundige jury in de binnen arena.
Een Nationale D show is in de ECAHO show-piramide geplaatst net boven de amateurkeurshow- en net onder de nationale C-show. Iedere nationale organisatie mag haar invulling geven aan de inschrijfvoorwaarden en aanvullende regels op het evenement zelf. Zo geldt op deze Nationale D show, dat paarden die ooit een Gold Medal wonnen als Senior, uitgesloten zijn van deelname. Dit initiatief is geboren uit vele wensen van onze leden die ons bereikten om weer eens een show te organiseren in de "oude stijl" zoals het jaren geleden werd geïntroduceerd. Betaalbaar, niet te veel franje en ook niet te veel gejaag en geluid. Gewoon leden en fokkers, gezellig onder elkaar. Zoals menigeen weet, zijn er strenge eisen t.a.v. de ervaring van voorbrengers op de amateurkeuring. Op de D shows is er geen restrictie voor het ervaringsniveau van de handler maar uiteraard hoopt de organisatie dat er zoveel mogelijk eigenaren hun eigen paarden komen voorbrengen in een relaxte en ongedwongen sfeer. Om dát zoveel mogelijk tot zijn recht te laten komen, zal een aanjager in de voorring niet toegestaan zijn. Uiteraard mag het paard best aangemoedigd worden bij zijn entree en verblijf in de hoofdring, een beetje sfeer mag er best wel zijn maar we willen graag waken voor overmatig stimuleren d.m.v. het specifieke "opzwepen" door achter een paard aan te jagen op een veel te kleine volte in de voorring, wat veel te vaak tot overbelasting en kreupelheden leidt. Ook de paarden (en hun eigenaren) in de buurt van zo'n opjaagsessie worden daar niet vrolijk van. De muziek zal in lijn met die gedachte met opzet beperkt en rustig blijven. Ben je ook zo benieuwd hoe jouw paard in de showring presteert? Dan mag je deze bijzondere dag niet missen! Er zijn verschillende leeftijdsrubrieken en de inschrijfkosten zijn verlaagd naar € 17,50.

Inschrijven voor de D show is mogelijk via de site van het AVS  www.avsweb.nl  Let op! De sluitingsdatum is verlengd tot uiterlijk 1 week voor de show, 30 april 2016 dit is de laatste mogelijkheid. Lees de voorwaarden voor deelname op onze website. Hier vind je ook het inschrijfformulier. Indien wenselijk kan je ook een box reserveren via het inschrijfformulier.

Wij hebben er enorm veel zin in en gaan ons best doen om er wederom een fantastische show van te maken.  Samen met onze vrijwilligers hopen wij op jullie deelnamen en komst. Tot ziens op hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag 5 mei as in Houten uiteraard is de entree is gratis.

Bestuur AVS