<< Terug naar nieuws overzicht

Mevrouw Toto Modderman stopt als voorzitter van de Sportcommissie van ECAHO
Als onderdeel van ECAHO is de Sportcommissie  verantwoordelijk voor de promotie van Arabische Volbloedpaarden in de sport.

Vanaf de oprichting is mevrouw Modderman betrokken geweest als lid van deze commissie. Naast het coördineren van rijrubrieken op ECAHO shows, is er jarenlang geprobeerd om een internationale standaard te bewerkstelligen voor Arabische sportpaarden uit de verschillende landen.

In het kader van deze standaard heeft mevrouw Modderman in 1998 de Arabissimo opgezet naar een model van de Franse Arabische sportliefhebber Jean-Marc Valerio. Het idee van een internationale veelzijdigheidswedstrijd was geboren en was tevens de aanzet naar het Europees kampioenschap voor Arabische sportpaarden, eerst te Deurne in 2002 en later in Stadl Paura, Oostenrijk.

Sinds 2007 is mevrouw  Modderman verkozen tot voorzitter van de ECAHO Sportcommissie waarmee zij tevens een zetel kreeg  in het bestuur van ECAHO.  In deze periode heeft zij zorg gedragen voor o.a. zeer geslaagde  Europese Kampioenschappen in Zweden en Denemarken.

In het najaar van 2013 heeft mevrouw Modderman besloten al haar functies bij ECAHO neer te leggen. De onverenigbare beleidskoers van ECAHO in het algemeen en de gezondheid van haar echtgenoot in het bijzonder liggen hieraan ten grondslag. In februari 2014 zullen er verkiezingen worden gehouden voor een nieuwe voorzitter van de ECAHO Sportcommissie.

Inmiddels heeft het AVS bestuur mevrouw Modderman reeds persoonlijk bedankt voor haar inzet bij ECAHO.

Het AVS bestuur.