<< terug naar het In Memoriam overzicht

In Memorial El Madahn Mareekh  1990 – 2007

Afgelopen weekend is bij Smaroel Arabians de hengst El Madahn Mareekh ingeslapen als gevolg van een gebroken achterbeen door naar alle waarschijnlijkheid een ongeval in de wei.

Zo’n 16 jaar geleden hebben Sjef en Jopie Smarius heel Texas hadden afgespeurd op zoek naar een passende Egyptische hengst. Zij vonden de toenmalige jaarling El Madahn Mareek uiteindelijk bij Lester en Lois St. Clair van St. Clair Arabians in Florida. Het was een moeilijke onderhandeling maar de hensgt werd hen uiteindelijk gegund !

El Madahn Mareekh was een super intelligente Arabier, nergens bang voor en had altijd zijn kop erbij ! Alleen een mannelijke concurrent duldde hij absoluut niet in zijn omgeving en was dus op show geen makkelijke !

Ook onder het zadel was hij onbevreesd en reed door sloten en velden over bruggen en in het stads verkeer, niets was hem te gek en deed alles voor zijn baasje. Een super Arabische Volbloedhengst, nuchter en eerlijk. Hij heeft nooit naar iemand geslagen, maar had wel een ijzeren wil.

Voor de familie Smarius is het een groot verlies. Voor Harry, die hem tot op heden wekelijks bereed, is het een hele klap, zijn trouwste maatje is niet meer. Zijn bloed stroomt gelukkig voort in zijn nakomelingen, waarvan Gazella S nog aanwezig is op de stoeterij.