In memoriam GASIR 1996-2023

De Spaanse vos hengst GASIR is geboren bij Jacky Vandijke in Spanje en moest ik ophalen op 1 februari 1997 op Schiphol omdat de enorme vrachtwagen voor polo niet in Zunderdorp kon komen.  

Zo kwam Gasir als kleine jongen bij ons op stal en de mooie goudvos was gelijk een favoriet van Jan. 
Jan wilde hem graag gaan showen maar zijn eerste show in Deurne 1998 was geen succes. Hij werd laatste, hij was zo bleu en onervaren en liet zich totaal niet zien.

Zo ook de eerste keer voor de toen nog strenge hengstenkeuring, hij ging naar de nakeuring in 1999 en ze vonden hem een nog jeugdig aandoende hengst, gelukkig wel met een ruime draf en met een goed ondergebracht achterbeen, maar helaas een teleurstellende 3e premie.
Het jaar erop een 2e premie en uiteindelijk kreeg hij een 1e premie.

Naast het jaarlijks voorstellen op de hengstenkeuring heeft Gasir ook nog een jaar ter dekking gestaan in Oostenrijk bij al Hambra Arabians daar werd hij kampioen in Wels. Dit was zijn tweede internationale succes want als twee jarige werd hij reserve jeugd kampioen in Babolna.
Na zijn terugkeer uit Oostenrijk namen we hem mee naar de wereld kampioenschappen in Parijs (2004) en daar haalde hij een top 10 klassering en dat was geweldig.

De mooiste reis en show die we gemaakt hebben met Gasir is toch wel de show in Sint Petersburg, wat een ervaring, een reis die ik nooit meer zal vergeten. Zelf erheen met onze oude vrachtwagen met de boot via Finland naar Rusland en hoewel hij het moest verliezen van zijn vriend Lobeke werd hij zeer verdiend reserve kampioen.
Wat een beweging altijd met dit paard, in een woord heerlijk als ze het altijd zo voor je doen en dat deed Gasir.

Zijn Nederlandse hoogtepunten op de show zijn 1e en goud op twee regionale keuringen zuid St.Oederende (2007 en 2010), twee keer Liberty kampioen bij de Lowland Cup en Tulip Cup.
Naast zijn show carrière deed Gasir ook zijn best met rijden, naast heerlijke buitenritten kon hij ook leuk dressuur lopen, hij heeft het M gehaald met Emiel Ottes en ook nog met Vera Dopper een demo gegeven in Oosters kostuum op Horse Event.

Gasir was een vrolijk en eerlijk paard maar was wel een echte hengst en was zeer goed bevriend met zijn buurman Lobeke, daar had hij een sterke band mee.
Lobeke en ik missen hem maar hij heeft een mooi leven gehad en hij leeft voort in zijn nakomelingen.