<< terug naar het In Memoriam overzicht

In Memoriam Kusya de Monpelou 1988 – 2015

Kusya kwam uit de goedbewegende moeder De Monpelou’s Charoon (van Pass) met als vader het bekende Nederlandse renpaard Tombent les Neiges. 
Na een kort verblijf in GB kwam ze op jonge leeftijd weer terug bij haar fokster mevrouw Van Schaik op De Monpelou stoeterij te Meppel. Vanaf toen is ze jaren mijn verzorgpaard geweest, dat was voor mij als puber al een droom.
Toen ik later de gelegenheid kreeg om zelf een thuis voor haar te bieden, was ze wegens het stoppen van de stoeterij inmiddels de laatste Monpelou merrie aldaar op stal. Van verzorger naar trotse eigenaar.

Enkele jaren later gaf ze me een mooi en super bewegend merrieveulen. Ook bij De Monpelou stoeterij heeft ze daarvoor 7 veulens gegeven, waarvan er 4 zijn geëxporteerd naar Duitsland, Spanje en het Midden-Oosten. Twee merries daarvan zijn succesvol geweest op de renbaan in Qatar / Abu Dhabi. 

Vanwege onherstelbare koliek heb ik Kusya vorig jaar met pijn in m’n hart moeten laten inslapen. Zo jammer, op 27 jarige leeftijd glansde haar vacht nog zo mooi en reed ik nog wekelijks fijne buitenritjes met haar. Ze werd tevens als therapiepaard gebruikt. Zo’n fijne merrie, ik mis haar nog steeds.